Norges mackerel fishing upturn

Norsk flåte treffer godt makrellfiske i Nordsjøen med Norges Sildesalgslag som sier det er det beste på en lang årrekk

Etter en tregere enn forventet start på makrellsesongen 2022 for den norske pelagiske flåten til havs, begynte ting å bedre seg mandag med båtene som fant gode tall i Nordsjøen.

– Det er flere år siden fisket i Nordsjøen har vært så bra, sier Camilla Klævold, kommunikasjonsrådgiver i Norges Sildesalgslag.

Sesongen fikk en treg start sammenlignet med 2021-sesongen. For august måned hadde flåten registrert 90.000 tonn mot 149.000 tonn i august 2021. Selv innenfor selve sesongen så det ut til at det konsekvente fisket raste, men i starten av denne uken, uke 37, er Sildelaget optimistisk til en endring.

the fishing daily advertise with us

«Etter mye leting i både Norskehavet og Nordsjøen, dukket endelig makrellen opp litt for den havgående flåten mandag denne uken. I motsetning til tidligere i sesongen, hvor det har vært fisket med trål om natten, ble makrellen endelig samlet igjen på mandag og den ble tilgjengelig for not, sier Camilla.

– Hvis vi ser tilbake på tidligere år, er det flere år siden det var så godt makrellfiske i Nordsjøen som vi har hatt denne uken, sier salgskonsulent i Norges Sildesalgslag, Sigurd Vedøy, – vi må tilbake til 2015- 2016-2017 for å finne en lignende mengde.»

Dessverre snudde været igjen tirsdag og aktiviteten på banen avtok derfor litt. Men i dag, onsdag, har været vært noe bedre, og flåten er igjen aktiv i Nordsjøen.

– Vi har fisket halvparten av totalkvoten nå, så vi håper at fisket fortsetter og at vi innfrir makrellkvoten, sier Vedøy.

«I tillegg til aktivitet i Nordsjøen, nær grensen til britisk sone, er det også noen som ser litt lenger nordøst i Nordsjøen. Totalt er det rundt 60 havgående fartøy på feltet», skriver Camilla.

– Resten av uka kan derimot bli noe preget av været, da det fra torsdag av går et lavtrykk inn i Nordsjøen.

– Vi kan få et lite vindu igjen på lørdag før høstværet setter inn igjen.

– For den mindre flåten, trålere og notfartøy er fisket fortsatt godt, og det er gledelig at denne gruppen ser ut til å få en bedre makrellsesong i år enn i fjor, avslutter Camilla.

Kilde Link

Follow The Fishing Daily

Norsk flåte har et godt makrellfiske i Nordsjøen

by editor time to read: 5 min
0